ליטא זכתה לעצמאות בשנת 1990, אחרי שברית המועצות התפרקה. ב-2003 למעלה מ-90% מאזרחי המדינה תמכו בהצטרפותה לאיחוד האירופי, וכעבור שנה המדינה הקטנה השוכנת לחופי הים הבלטי אכן הפכה לחברה באיחוד. בהתאם דרכון ליטאי הוא דרכון אירופאי לכל דבר, ולכן כדאי להשיג אותו. לצורך קבלת דרכון ליטאי עורך דין הוא דמות מפתח.
החוק המורכב בליטא
דרכון ליטאי מוענק מכוחו של חוק השבות של מדינה זו. על-פי החוק, מי שהיה אזרח ליטאי עד ה-15.6.1940, זכאי גם כיום לאותה אזרחות. בנוסף, 3 הדורות הבאים של אותו אדם, כלומר בנים, נכדים ונינים, זכאים אף הם לאזרחות ולכן לדרכון ליטאי. יחד עם זאת ישנן בחוק הליטאי עוד הוראות, וגם לפסיקות בתי משפט מקומיים יש משקל בתהליך, ולכן לצורך קבלת דרכון ליטאי עורך דין שמתמחה בנושא זה הוא איש מקצוע הכרחי.
האם נדרש ויתור על האזרחות הישראלית כדי לקבל את האזרחות הליטאית?
עוד סיבה שבגללה בתהליך הוצאת דרכון ליטאי עורך דין הוא איש מקצוע רלוונטי היא הרצון המובן לשמור על האזרחות הישראלית במקביל לקבלת זו הליטאית. עד 2016 הרשויות בליטא נהגו לחייב את מי שביקש אזרחות במדינה לוותר על האזרחות האחרת שלהם, אולם כיום ניתן לממש את הזכאות לדרכון הליטאי גם בלי לוותר על אזרחות ישראלית. בכל מקרה, על-מנת לעמוד בכל הקריטריונים הנוקשים שמציבים השלטונות הליטאיים, וכמובן להגיש באופן מדויק כל מסמך ובקשה, רצוי מאוד להיעזר במי שזו המומחיות שלו.
איך בתהליך הוצאת דרכון ליטאי עורך דין מקצר את פרק הזמן עד קבלת תשובה?
כמו כל הוצאת דרכון זר, גם הוצאת דרכון ליטאי היא תהליך מורכב. בין השאר יש להגיש מסמכים רלוונטיים המוכיחים את הקרבה המשפחתית למי שהיה אזרח ליטאי עד 1940, ועוד. עו"ד מומחה לדרכון ליטאי מסייע באיסוף כל המסמכים, מוודא שהם עוברים תרגום נוטריוני שיתקבל ע"י הרשויות בליטא, עורך את הבקשה באופן מדויק בהתאם לכל הנהלים ובאופן כללי מבטיח התנהלות יעילה ונכונה – כך שהתשובה לבקשה תתקבל בזמן קצר ככל האפשר.